سید مهدی عصمتی، سرپرست فرمانداری کاشمر در این مراسم که پنجشنبه ۴ اردیبهشت برگزار شد، گفت: تلاش میشود با همافزایی که در شهرستان وجود دارد بتوانیم منطقه را به عنوان شهرک انرژی در سطح استان و کشور مطرح کنیم.
وی با توجه به اینکه زیرساخت احداث نیروگاه خورشیدی حداقل با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات وجود دارد، گفت: امیدواریم بتوانیم با بهرهگیری از این پتانسیل کاشمر را به شهرک انرژی در سطح استان و کشور تبدیل کنیم.
سرپرست فرمانداری کاشمر با بیان اینکه اکنون حدود ۳ هزار و ۲۲۳ ساعت در شهرستان آفتاب داریم که نسبت به میانگین استانی و کشوری بالاتر است، اظهار کرد: باید به خوبی از چنین ظرفیت در شهرستان استفاده کنیم.
وی بروکراسی اداری در حوزه سرمایهگذاری را از مهمترین معضلات و مشکلات برشمرد و گفت: اینکه وزارت نیرو به خراسان رضوی تفویض اختیار کرده کار بسیار ارزشمندی بوده و میطلبد سایر وزارتخانهها نیز وظایفشان را در سرمایهگذاری و تولید به استان تفویض کنند.
عصمتی با اشاره به اینکه سرمایهگذاران را نباید درگیر بروکراسیهای اداری کرد، افزود: این اقدامات تنها موجب بروز مشکلات برای سرمایهگذاران میشود.
وی در ادامه تنها راه تحقق رشد ۸ درصدی مدنظر در برنامه هفتم توسعه را رفع مشکلات، موانع پیشرو و فراهم کردن زیرساختها و استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری برای اشتغال به عنوان شعار سال دانست و اظهار کرد: یکی از زیرساختهای اصلی و مشکلات جدی که برخی از تولیدکنندگان با آن مواجه هستند تأمین انرژی به ویژه انرژی برق است.
سرپرست فرمانداری کاشمر خاطرنشان کرد: تأمین این زیرساخت میتواند فرصتی برای سرمایهگذاری باشد تا در کنار کمک به رفع مشکلات سایر واحدهای تولیدی بتواند بستری جدید برای اشتغال و تولید فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین اقتصاد شهرستان مربوط به حوزه کشاورزی است و قطعی برق چاه موتورهای کشاورزی خسارت زیادی به محصولات کشاورزی وارد میکند، اظهار کرد: تاکنون از مجموع ۱۳۴ حلقه چاه کشاورزی برای ۳۲ حلقه قرارداد نصب نیروگاه خورشیدی منعقد شده و ۲۱ حلقه نیز با حمایت بنیاد علوی وارد مدار شدند.
عصمتی با بیان اینکه تاکنون ۱۳ مجوز در حوزه سرمایهگذاری نیروگاههای خورشیدی در کاشمر با ظرفیت ۳۲۵ مگاوات صادر شده است، گفت: با افتتاح نیروگاه ۳ مگاواتی ظرفیت تولید برق در دو نیروگاه سرمایهگذاری بخش خصوصی به ۸ مگاوات میرسد.
وی همچنین از صدور مجوز سه نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی برای مجموعههای بخش خصوصی در این شهرستان خبر داد.
احداث نیروگاه خورشیدی به منظور کمک به رفع ناترازی برق
قدیر صالحی، مدیر عامل زنجیره تولیدی پیشرو صالح کاشمر در ادامه گفت: زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ پیشرو صالح کاشمر اولین زنجیره در شرق کشور است.
وی با بیان اینکه حتی با نبود یک دقیقه برق ضررهای بسیاری به مجموعه وارد میشود، تصریح کرد: با افتتاح این نیروگاه خورشیدی، ظرفیت تولید برق در این مجموعه به ۵ مگاوات رسیده و تلاش میشود تا پایان سال نیز این ظرفیت به ۱۲ مگاوات افزایش یابد.
مدیر عامل زنجیره تولیدی پیشرو صالح کاشمر میزان هزینه صورت گرفته برای نیروگاه سه مگاواتی را ۹۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این مجموعه بزرگ تولیدی در بخش کشاورزی کاشمر تاکنون موفق به احداث نخستین نیروگاه ۲۰۰ کیلوواتی کشور و راهاندازی فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۲ مگاواتی با ظرفیت ۱.۸ مگاوات شده است و امروز نیز فاز دوم این نیروگاه با ظرفیت ۳ مگاوات افتتاح شد.
وی افزود: متأسفانه وجود برخی قوانین موجب بروز مشکلاتی برای ادامه این مسیر شده است که نیازمند همراهی بیشتر وزارت نیرو و سایر مسئولان هستیم.
وی با اشاره به اینکه درخواست داریم برای اتصال نیروگاه به شبکه سراسری سرعت بیش از این باشد، افزود: سرمایهگذاران نیازمند حمایتهای بیشتری هستند.
صالحی همچنین از اخذ مجوز نیروگاه ۳۰ مگاواتی برای شهرستان خلیلآباد خبر داد و گفت: تلاش ما در رفع بخشی از نیازهای منطقه است و در این راستا تلاش میکنیم.
وی با بیان اینکه اگر وزارت نیرو پنل و تجهیزات مورد نیاز را تأمین کند تا شهریورماه ۳۰ مگاوات را تحویل خواهیم داد، اظهار کرد: نیروگاه سه مگاواتی در چارچوب سیاستهای ملی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و به منظور کمک به رفع ناترازی برق در منطقه احداث شده و نقش مؤثری در کاهش وابستگی به شبکه برق سراسری دارد.